welke

Software?

Kies je voor

MEESTGEBRUIKT?

Voordat je gaat nadenken welke software je gaat gebruiken, check eerst of die te gebruiken valt met de hardware, dus de computer of laptop die je hebt. Een laptop van een paar jaar oud kan je soms niet meer upgraden en is dan niet geschikt voor nieuwste webinar software.

Dan de webinar software zelf. Een van de meest gebruikte is zoom natuurlijk. Dat is zeg maar de ‘Magie” van de webinar software, ook al gebruikt men een ander platform, het toch zullen we even zoomen. Af en toe hoor je berichten over onveiligheid en hacks, er zijn bedrijven en overheden die het al verboden hebben. Toch kan dit met elk platform gebeuren. Het is ook een kwestie van altijd je software updaten.

Als je op internet gaat zoeken zijn er tientallen aanbieders die je gratis kan proberen. Doe je eigen onderzoek, vraag in je omgeving wat men gebruikt en test daarna uitvoerig hoe het werkt. Waar wat geregeld wordt. Bij Zoom krijg je bijvoorbeeld de camera als je iets zegt, wat ook wil zeggen dat als iemand een goed verhaal houdt en iemand gaat hoesten of zet zijn koffie kop te hard neer dat die even in beeld is. Dus is het slim om andere deelnemers te muten.

 

Maak een lijst met

SNELTOETSEN

Weet dus ook hoe je dit in een seconde weer opheft als iedereen weer wat mag zeggen. Bij Zoom is de spatie balk bijvoorbeeld geluid aan en uitzetten als die aanklikt. Maak voor jouw programma een lijstje met sneltoetsen zodat je snel iets kan veranderen of aan of uit kan zetten.

Maak je gebruik van PowerPoint of Visuals, weet dan precies wat je doet. Oefen dit veelvuldig zodat het er smooth uitziet. Als je je scherm gaat delen, weet dan ook hoe je weer terug kan, zodat je publiek niet de hele tijd naar een slide zit te kijken.